JÄSENASIAT

JÄSENET JA TALOUS

Uusia jäseniä tulee tasaiseen tahtiin lisää 9.7.2020  jäsenmäärämme on 192 henkeä,  Yhdistyksemme jäsenet maksavat jäsenmaksua liitolle ja liitto palauttaa siitä 20% takaisin yhdistyksemme toimintaan. Talous on meillä kunnossa ja olemme toimineet talousarvion mukaisesti

Yhteistyöterveisin

Talouden- ja jäsenasioidenhoitaja
Taina Saarinen
Työ:  Naskarlan asumisyksikön puh: 0400-229678
 Koti: Koskelantie 7, 21540 Preitilä   puh:050-3374115
taina.saarinen@kto-vs.fi

JHL:n kokonaisjäsenmaksu on 1,38 % kaikista ansiotuloista ennen veroja. Jäsenmaksu on verotuksessa vähennyskelpoinen. Jäsenmaksun voit maksaa joko valtuuttamalla työnantajasi perimään sen suoraan palkasta tai maksamalla sen itse. Minimijäsenmaksua maksavat ne jäsenet, joilla ei ole palkka- tai siihen verrattavaa tuloa. Jäsenmaksulaskurilla voit laskea jäsenmaksusi.

Jäsenmaksulaskurilla voit laskea, mikä on jäsenmaksusi.

Voit laskea maksun myös kaavalla 1,38 x palkka/100.

JÄSENMAKSUVAPAUTUS

Olet oikeutettu jäsenmaksuvapautukseen, jos sinulla ei ole ansiotuloja ja olet:

• äitiys-, isyys- tai vanhempainvapaalla
  • hoitovapaalla
  • palkattomalla sairauslomalla
  • kuntoutusrahalla tai -tuella
  • työtön (työmarkkinatuki tai peruspäiväraha) Huom. Voi ilmoittaa vain takautuvasti
  • koulutustuella (Kela)
  • opiskelemassa
  • suorittamassa asevelvollisuutta.

Ilmoita jäsenmaksuvapautuksesi omaJHL:n kautta tai ota yhteyttä omaan yhdistykseesi, aluetoimistoosi tai jäsenpalveluihin.

Muistathan maksaa jäsenmaksun, jos sinulla on satunnaisia tai osa-aikatyöstä saatuja ansiotuloja.

MINIMIJÄSENMAKSU

Minimijäsenmaksua maksat, jos olet ilman palkkatuloa tai siihen rinnastettavaa tuloa, mutta sinulla ei ole perustetta jäsenmaksuvapautukseen. Minimijäsenmaksu on 8 euroa kuukaudessa, eli  96 euroa vuodessa.

Minimijäsenmaksua maksat ollessasi ilman palkkatuloja ja:

• eläkkeellä tai pysyvällä työkyvyttömyyseläkkeellä
  • ulkomailla
  • työlomalla
  • virkavapaalla
  • au pairina
  • suorittamassa vapausrangaistusta
  • ”omalla lomalla”
  • omaishoitajana.

Tilaa jäsenmaksuviitteet minimijäsenmaksun maksamista varten jäsenpalvelusta. Jäsenmaksuviitteet lähetetään automaattisesti kaikille minimimaksua maksaville jäsenille tammikuussa.

Eläkeläisjäsenet maksavat jäsenmaksut neljännesvuosittain vuodesta 2020 alkaen. Ensimmäinen eräpäivä on 15.4. Myös muut minimijäsenmaksuun oikeutetut jäsenet maksavat jäsenmaksun neljännesvuosittain.

OPISKELIJAJÄSEN

• liiton jäsenyys on opiskelijalle täysin maksutonta
  • saat täydet jäsenedut
  • oma yhdistys antaa mahdollisuuden vaikuttaa
  • saat apua ja tukea tarvittaessa
  • pääset osaksi mahtavaa jengiä!

Liitythän varsinaiseksi jäseneksi, jos olet oppisopimusopiskelija.

Mikäli olet töissä opiskeluaikana, sinun kannattaa liittyä myös työttömyyskassaan. Työttömyyskassan jäsenenä sinulla on mahdollisuus kerryttää työssäoloehtoa. Lue lisää työssäoloehdon kerryttämisestä JHL:n työttömyyskassan sivuilta.

Valmistumisen jälkeen opiskelijajäsenyys päättyy ja muuttuu automaattisesti liiton varsinaiseksi jäsenyydeksi. Se edellyttää jäsenmaksun maksamista tai jäsenmaksuvapautuksen ilmoittamista. Ilmoita asiasta omaJHL:n kautta tai ota yhteyttä omaan yhdistykseesi, aluetoimistoosi tai jäsenpalveluihin.

Tutustu opiskelija jäsenyyteen tarkemmin https://www.jhl.fi/jasenyys/liittyminen/liity-opiskelijajaseneksi/

JHL:n tulkinnan mukaan päätoiminen opiskelija:

• saa Työllisyysrahaston täysimääräistä aikuiskoulutustukea
    tai
  • on pääsääntöisesti päivät koulussa
  • on oikeutettu nostamaan opintotukea
  • ei ole oppisopimus- tai monimuoto-opiskelija
  • ei ole normaalissa päivätyössä.

TÄMÄ ON TÄRKEÄÄ!

MUITATHAN KÄYDÄ TARKISTAMASSA JHL:n NETTISIVUILLA, ETTÄ KAIKKI JÄSEN - JA YHTEYSTIETOSI ON AJANTASALLA. mm. siksi että saat kaiken ajankohtaisen tiedon ja sinut tavoittaa jäsenyyttäsi koskevissa asioissa. Tarkista ammattinimike, tarkistele jäsenmaksujasi yms.

MUUTOKSET VOIT TEHDÄ JHL:N NETTISIVUILLA , KOHDASSA

JÄSENPALVELU 24H